Zit je met enige regelmaat met je handen in het haar, terwijl je helemaal geen kapper bent? Zijn je nagels afgekloven van het nagelbijten over weer een niet betalende klant van je nagel salon? Bespeur je wat zenuwtrekjes bij jezelf terwijl je mensen yoga-les geeft? De oplossing is dichterbij dan je denkt. Huur een bedrijf in dat jouw payroll van je overneemt. Je kunt dan je handen weer op de juiste manier laten wapperen. Ook als je geen vliegles geeft aan vogeltjes.

Payroll? Maar ik heb helemaal geen loonlijst

Een bedrijf dat jouw je payroll uit handen neemt, is er ook voor zelfstandigen zonder personeel. Ze zorgen er dan voor dat je facturen verstuurd worden als je een project hebt afgerond. Ze betalen van die opbrengst jouw belastingen en je verzekeringen. En de rest storten ze gewoon op jouw rekening. Ze houden een klein percentage in als vergoeding voor de payroll service, maar dat is te verwaarlozen. Helemaal als je nagaat hoeveel meer tijd jij overhoudt om écht te werken. En niet met je neus in de administratie te zitten. Tenzij jij natuurlijk de administratie voor andere bedrijven doet met je bedrijf. Dan kun je gewoon met je neus in andermans administratie zitten en het payroll bedrijf regelt jouw zaken.
Payroll

Een payroll is toch hartstikke duur?

Een payroll bedrijf is natuurlijk niet gratis. Het is en blijft een bedrijf en geen filantropische instelling. Er moet geld verdiend worden. Net als in jouw bedrijf. Maar een payroll bedrijf zal een vast, laag tarief per uur rekenen. Of een percentage van jouw verdiensten. Net wat voor afspraak je maakt. En geloof me. Het is iedere cent waard. Helemaal als jij op zondagochtend een keer kunt uitslapen zonder wakker te schrikken van de administratie. Of als jij gewoon eens een avondje uit eten en naar de film kunt met een vriend, vriendin of je partner en kinderen. Dat soort momenten is niet in geld uit te drukken, maar een payroll bedrijf maakt ze wel mogelijk voor je.

Wat moet ik zelf nog doen?

Het payroll bedrijf neemt je heel veel zorgen uit handen. Maar jij blijft eigenaar van je bedrijf. Je moet dus zelf personeel werven. Sollicitatiegesprekken voeren en mensen aannemen. Ook de contractbesprekingen en de onderhandelingen over het salaris en andere voorwaarden gebeuren gewoon door jou. Vanaf daar neemt de payroller het over. Zij zorgen voor de contracten en de uitbetaling van de lonen.