Je boekhouden online doen is niet alleen makkelijk, maar het heeft ook z’n voordelen.

1. Altijd toegang hebben tot je boekhouden
Het maakt niet uit hoe laat het is of waar je bent. Misschien ben je ziek en moet je thuis blijven, maar je wilt toch doorwerken. Zolang je internetverbinding hebt, kun je online op elk moment van de dag je boekhouden controleren of bijwerken. Je hoeft alleen maar in te loggen en je kan aan de slag.

2. Het is goedkoper
Vergeleken met offline boekhoudprogramma’s betaal je minder voor de software en is de betaling meestal ook nog eenmalig. Je kunt ’t bovendien gebruiken op welk computer, tablet of smartphone dan ook. Er zijn genoeg programma’s van om te kiezen en je vindt zeker wel de juiste die bij je past.

3. Up-to-date software
Je krijgt telkens updates voor je software en is je administratie dus ook up-to-date. Gelukkig hoef je hierbij niets zelf te installeren en gebeurt alles automatisch.

4. Makkelijk koppelbaar
Boekhoudpakketten bieden mogelijkheden om te kunnen koppelen met klanten, leveranciers en ook met de Kamer van Koophandel. Je kan ook programma’s eraan koppelen die je tijd bespaart. Je accountant kan ook makkelijk zien wat je doet en je can eventueel meer mensen makkelijk toevoegen.

5. Het is veilig
Over ’t algemeen hebben boekhoudprogramma’s voorzorgsmaatregelen getroffen. Je online boekhouding wordt goed beveiligd en je hebt alleen je inlogcode en wachtwoord nodig om bij je administratie te komen. Er wordt dagelijks back-ups van de gegevens gemaakt zodat je je gegevens nooit kwijtraakt.