Een domein veiling is de manier om aan de domeinnaam te komen die al lang op je verlanglijstje stond. Vaak is de domeinnaam die jij graag wilt hebben al bezet. Door mee te doen aan een domein veiling kun je zomaar eigenaar worden van het door jou zo gewenste domein. Het domein is dan net weer uit quarantaine en dus schoon van ellende. Jij kunt je bedrijf een boost geven door de juiste domeinnaam te kopen op de domein veiling. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is alert zijn en meebieden.
Domein veiling

Hoe werkt een domein veiling?

Een domein veiling is een veiling die volledig plaatsvindt op internet. Je schrijft je van te voren in om mee te kunnen doen aan de veiling. Dan kun je op maandagochtend bekijken welke domeinen vrijgekomen zijn. Als er een domein tussen staat dat naar jouw zin is kun je bieden tot dinsdagmiddag. Daarna wordt de veiling gesloten en worden de facturen verstuurd. Je kunt dus binnen twee dagen de domeinnaam van jouw keuze in bezit hebben. Zo gemakkelijk gaat dat.

Krijg ik altijd het domein waarop ik heb geboden op de domein veiling?

In de meeste gevallen krijg je waar je op geboden hebt op de domein veiling. Het kan echter zijn dat het de broker niet lukt om het domein voor jou te registreren. Dat is natuurlijk enorm balen, maar geen man overboord. Je betaalt niks en kunt het een week later nog een keer proberen. En misschien kom je dan net weer een naam tegen die nog beter bij jou en je bedrijf past.

Is een domein veiling veilig?

Je moet natuurlijk goed kijken bij welke veiling je je inschrijft. Er zijn altijd bedrijven die zich niet aan de voorwaarden houden. Over het algemeen kun je je in ieder geval bij bovenstaande broker veilig inschrijven. Je kunt niet even de lijst met domeinnamen doorlopen voor je je inschrijft. Je schrijft je in voor de domein veiling en kunt pas op de dag van de veiling de lijst met domeinnamen inzien. Dit is om te voorkomen dat andere bedrijven er met de domeinnamen vandoor kunnen gaan. Ook het no cure no pay principe wekt vertrouwen. Je betaalt pas als het gelukt is om een domeinnaam voor jou te registreren. Voor die tijd hoef je niets te betalen, ook niet voor het inschrijven op de domein veiling.