Een douchecabine is een fijne uitvinding. Je kunt lekker douchen zonder dat de rest van je badkamer kletsnat wordt. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk, maar het is ook nog eens veiliger. Want uitglijden in de badkamer na het douchen blijft altijd een beetje een gevaar. Met een douchecabine hou je al het water op één plek en kun je daarna veilig lopen in de rest van je badkamer. Je kunt precies die douchecabine kiezen die bij jouw badkamer past, ze zijn er namelijk in alle soorten en maten. Maar wat écht belangrijk is: je hebt geen plakkerig douchegordijn meer om je benen hangen!

Douchecabine versus douchegordijn

Het is sowieso fijn als je een plek in de badkamer hebt waar je lekker kunt douchen. Veel mensen maken die plek door een douchegordijn op te hangen. Dat is zo op het eerste oog een prima oplossing. Maar wanneer je voor een goedkoop gordijn kiest, zul je merken dat het gordijn na verloop van (niet al teveel) tijd heel vies wordt. Zeepresten zullen zich altijd hechten aan het douchegordijn. Dit maakt dat het douchegordijn er al snel vies uit ziet. Een douchecabine is dan de oplossing. Je kunt een douchecabine, met of zonder onderbak, in vrijwel iedere badkamer kwijt. Doordat de deuren van glas zijn, hoef je er na het douchen alleen maar even met een wisser langs te gaan om de boel weer netjes te krijgen. Ideaal!
Douchecabine

Een douchecabine voor jou

Smaken verschillen. Gelukkig maar. Het kan dus zijn dat je even moet zoeken naar een cabine die past in het plaatje dat jij voor ogen hebt. Maar als je ‘m dan gevonden hebt, ben je wel in één keer klaar. Want ook een douchecabine bestel je gewoon online. De verschillen zitten ‘m vooral in het gebruik van de materialen. Wil je geborsteld glas of helder glas? Wil je een deur die “klikt” of een die wat gemakkelijker open gaat? Had je gedacht aan een onderbak met antislipribbels of leg je er zelf een matje in? Ook de kleur van de handgrepen en de strepen op de deur kan je zelf uitzoeken.

Luxe douchen in een douchecabine

Je kunt een douchecabine kopen voor alleen een gewone douche. Maar ook douchecabines met jetstralen van verschillende kanten of een schitterende regendouche zijn beschikbaar. Net wat jij wilt en net wat jouw budget is. Kies de juiste cabine voor meer doucheplezier. Zo word je lekker schoon in een mooie omgeving.