Een e-bike is een fiets die met een motortje ondersteuning biedt wanneer dit gewenst is. Maar je kunt er ook gewoon mee fietsen: de e-bike beschikt over gewone pedalen net zoals elke andere fiets. Maar wanneer je de fiets wil nemen in plaats van elke keer de auto instappen: dan is de e-bike ideaal. Met de elektrische motor van de e-bike hoef je nooit moe of bezweet aan te komen op je werk, of waar je dan ook heengaat. Trappen en doorfietsen totdat je het zat bent, daarna zet je gewoon de motor aan. Ideaal.

E-bike kopen

Een e-bike is niet veel duurder dan een gewone fiets. Maar het aanbod is wel heel divers, zowel in kwaliteit als in prijs. Datzelfde geldt uiteraard voor de gewone fiets. Maar de e-bike geeft net dat extra zetje in de rug waardoor je toch een stuk lekkerder op de fiets zit. Enorm handig voor elke gelegenheid. De motor van de e-bike zit meestal in het midden, maar kan ook bij het voorwiel of het achterwiel zitten. Met een e-bike kun je heerlijk genieten van buiten zijn en je buiten bewegen. Daarom laat je met dit type fiets de auto wat vaker staan en dat is voor iedereen goed. Om een e-bike te kopen kun je vaak online terecht, maar je kunt je ook laten adviseren in een speciaalzaak. Wij raden aan om je altijd goed te laten informeren voordat je overgaat tot aankoop.

De accu van de e-bike

Accu’s kunnen een veel langere levensduur hebben dan dat de meeste mensen denken. Het ligt eraan hoe je de accu verzorgt. Accu’s voor de elektrische fiets zijn relatief prijzig dus is het belangrijk dat deze goed worden onderhouden. Zo hoef je niet om de paar jaar een nieuwe accu aan te schaffen en zo bespaar je dus kosten. Een goede tip is bijvoorbeeld dat je niet te veel en te vaak de accu moet opladen en nooit tijdens hoge temperaturen of vorst moet opladen. In de volgende alinea geven we je wat meer tips voor accuonderhoud.

Accu levensduur verlengen

Het is van belang dat je nooit een beschadigde accu gebruikt voor de fiets. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar het is soms makkelijk om te besluiten nog een tijdje met een beschadigde accu door te fietsen. Het is tevens belangrijk dat je een elektrische fiets niet in de zon parkeert, want wanneer de accu wordt blootgesteld aan hoge temperaturen gaat er een hoop capaciteit verloren. Berg de fiets altijd in een schuur of droge locatie, dat is de beste manier om de levensduur van de accu te verlengen.