Overstappen van energieleverancier is eigenlijk heel simpel. Je kunt energie vergelijken op een vergelijkingssite. Als je vervolgens een contract hebt gevonden dat bij je past kun je deze afsluiten. Let bij het afsluiten wel op je huidige contract. Als dit een vast contract waarvan de looptijd niet binnen 3 maanden eindigt, dan kan het zijn dat de leverancier een boete in rekening brengt als je overstapt.

Energie vergelijken: let op je huidige contract

 

Ga je energie vergelijken dan is het goed om te weten wat voor contract je nu hebt. Is dit een vast contract of een variabel contract? Bij een variabel contract kun je op ieder moment energie vergelijken en overstappen. Heb je een vast contract dan is het goed om te weten wanneer dit afloopt. Als dit binnen 3 maanden afloopt dan kun je energie vergelijken en overstappen van energieleverancier. De nieuwe leverancier houdt dan rekening met de einddatum van je huidige contract. Loopt je contract nog langer dan 3 maanden op het moment dat je een nieuw energiecontract aanvraagt, dan kan het zijn dat je huidige leverancier een boete in rekening brengt. Het is dus goed om dit te weten voor je energie gaat vergelijken.

Andere zaken om op te letten bij energie vergelijken

 

Tijdens het energie vergelijken zijn er ook nog andere zaken die meespelen bij het kiezen van een energiecontract dat het beste bij je past. Je kunt hierbij denken aan de looptijd van een contract, de groenheid en welke extra diensten zij aanbieden. Al je voorkeuren hierin kun je aangeven tijdens het  energie vergelijken. Bij het resultaat wordt hier dan rekening mee gehouden en zie je welke leverancier het beste aansluit bij je voorkeuren en kun je deze afsluiten.

Hoe sluit je een energiecontract af?

 

Na het energie vergelijken kun je het gewenste contract afsluiten. Vaak is dit binnen enkele minuten geregeld. Als je een leverancier hebt uitgekozen, dan hoef je alleen nog je persoonlijke gegevens in te vullen. Nadat je dit hebt gedaan bevestig je de aanvraag en zal je binnen een week een bevestiging krijgen van je gekozen energieleverancier met daarin onder andere wanneer zij gaan starten met leveren.