Energieleveranciers adverteren tegenwoordig veel met goedkope prijzen. Ook bieden veel energieleveranciers groene stroom aan klanten. Dit houdt in dat ze de stroom op een duurzame manier opwekken. Dit kan door middel van zonne-energie, windenergie en water-energie. Op deze manier wordt er stroom opgewekt op een manier hoe de aarde er geen last van heeft. Veel vragen over deze groene stroom zijn of klanten ook daadwerkelijk groene stroom door hun stopcontact krijgen. Verder zal in deze blog worden uitgelegd waarom mensen kiezen voor groen stroom ondanks het feit dat andere aanbieders goedkoper zijn.

Groene energieleveranciers: feit of fabel?

Groene energie is een veelomvattend onderwerp. De meeste mensen verwachten bij het aansluiten bij een groene energieleverancier dat ze ook groene stroom door het stopcontact krijgen. Op de vraag groene energieleveranciers: feit of fabel? kan ik heel kort zijn: fabel! De stroom die energieleveranciers opwekken is wellicht duurzaam maar wat u door uw stopcontact krijgt is een mengsel van groene en grijze stroom. Dit heeft puur te maken met het feit dat de energieleverancier niet voor elk huis een aparte stroomkabel kan aanleggen. Dit betekent ook dat iemand die niet betaalt voor groene stroom ook een beetje groene stroom kan ontvangen.

Waarom kiezen voor groen?

Nu de vraag is beantwoord zou u kunnen denken om geen groene energieleveranciers meer te kiezen. Waarom heeft het immers nut? Groene stroom heeft natuurlijk wel een goed doel. Door middel van groene stroom de prominente bron van energie te maken wordt Nederland in het algemeen een stukje duurzamer. Groene energieleveranciers investeren namelijk in duurzame energie. Deze investeringen kunnen resulteren in een groter aanbod groene stroom dan grijze stroom. Dit zorgt ervoor dat er meer aanbod van de groene stroom is dan de grijze stroom. Hierdoor zal de prijs van groene stroom dalen. Uiteindelijk zal de groene stroom automatisch goedkoper worden dan grijze stroom. Dit doel is natuurlijk nog ver maar wanneer meer mensen groene energieleveranciers zouden steunen zou deze toekomstdroom werkelijkheid kunnen worden. Kortom, een groene energieleverancier steunen heeft ondanks het feit dat u niet daadwerkelijk groene stroom krijgt wel een positief effect op het milieu.