Energie vergelijken. Heb jij daar ook zo’n hekel aan? Al die cijfertjes en termen waar ik niks van begrijp. Toch kan het echt de moeite waard zijn om er eens goed voor te gaan zitten. Je kunt namelijk heel veel geld besparen met een paar muisklikken.

Energie vergelijken via een site

Ik geef het toe, vroeger was energie vergelijken nog veel moeilijker dan nu. Je moest dan papieren offertes opvragen en die handmatig met elkaar vergelijken. Sterker nog, voor 2004 was energie vergelijken niet eens een optie. Pas toen is de energiemarkt vrijgegeven. Dit heeft als groot voordeel dat energieleveranciers met elkaar moeten concurreren om de klanten binnen te krijgen en te houden. Dit kan hele leuke voordelen opleveren. Als je de tijd maar neemt om energie vergelijken te doen. Dit kan natuurlijk heel gemakkelijk via bovenstaande site. Je vult je huidige verbruik in, je locatie en nog wat persoonlijke gegevens en de verschillende opties rollen er voor je uit. Ideaal! Je kunt dan altijd nog zelf bepalen of je daadwerkelijk overstapt.
Energie vergelijken

Energie vergelijken en overstappen

Dan is het energie vergelijken dus klaar en je besluit om daadwerkelijk over te stappen naar een andere leverancier. Hier zakt de moed mij altijd in de schoenen. Want hoe kom ik er achter tot wanneer mijn contract eigenlijk loopt en hoe kom ik er achter of er kosten zijn verbonden aan het voortijdig openbreken van dat contract. Gelukkig kun je dat via bovenstaande site in een moeite door laten doen. Je geeft simpelweg de opdracht voor het overstappen en alles wordt voor jou in orde gemaakt. Vaak is je nieuwe energieleverancier zo blij met je dat deze de gemaakte kosten voor je wil betalen. Dat is dan echt een win-win situatie. Je hoeft alleen nog je meterstanden door te geven aan de nieuwe leverancier en het overstappen is geregeld.

Waar moet ik op letten bij het energie vergelijken?

Je wilt natuurlijk minder gaan betalen dan je deed. Anders kom je niet op een site voor energie vergelijken terecht. Het is handig als je jouw actuele cijfers bij de hand hebt. Bijvoorbeeld het jaaroverzicht van vorig jaar of in ieder geval je termijn bedrag. Je kunt dan op de site gemakkelijk energie vergelijken en zorgen dat je maandlasten (veel) lager uitkomen. Het is berekend dat het soms wel € 300,00 per jaar kan schelen! En dat is gemakkelijk verdiend!