Hoe maak je als bedrijf nou echt een goede indruk op je (potentiële) klanten? Dit is een veel gestelde logische vraag. Natuurlijk is het belangrijk dat jij zelf en je werknemers goed voor de dag komen. Ook het uiterlijk vertoon van het pand speelt een belangrijke rol, zoals de gevelreiniging. Is het kantoor schoon en geordend? Hebben de planten voldoende water gehad? Zijn de bloemen in de vaas op de receptie inmiddels aan vervanging toe? Een goede indruk als bedrijf gaat veel verder dan een mooie stropdas die matcht met je overhemd. Een oog voor detail is key!

Schoonheid zit van buiten

Het begint allemaal bij de voorkant van het pand. Dit wordt nog wel eens over het hoofd gezien, maar het zal veel mensen opvallen als jouw pand er van buiten onverzorgd en vies uit ziet. Een schoonmaakbedrijf in de arm nemen die maandelijks bijvoorbeeld voor de gevelreiniging zorgt is een investering die zich zeker zal lonen. De gevel van jouw pand is namelijk het eerste wat mensen zien voordat ze een pand of gebouw binnen lopen. Ook de ramen dienen structureel gewassen te worden. Het is tenslotte zonde als je vanaf jouw kantoor op de 6e verdieping niet fatsoenlijk kunt genieten van het mooie uitzicht over het stadspark.
We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het pand van binnen ook brandschoon moet zijn. Zorg dat het tapijt wekelijks gereinigd wordt, zodat deze vrij is van oude koffie vlekken (of rode wijn vlekken van de vorige vrijdagmiddag borrel). Het is belangrijk dat er bij de schoonmaak gelet wordt op de kleinste details. Hoe vaak maak je het wel niet mee dat je een pand binnen loopt waar in elke hoek aan het plafond stoffige spinnenwebben kleven. Dit soort details mogen niet over het hoofd gezien worden. Je bedrijf is tenslotte een visitekaartje, geen spookhuis.

De voordelen van planten

De meeste klanten kunnen een mooi interieur ook altijd waarderen. Zorg dat er is nagedacht over de stijl van het kantoor. Past het bij het imago van het bedrijf? Een hippe start-up is bijvoorbeeld niet compleet zonder toffe kunst aan de muren en een pingpong tafel in de kantine. Planten zijn ook een geweldige manier om het kantoor een gezellige en huiselijke sfeer te geven. Bovendien brengen kantoor planten een hoop voordelen met zich mee. Ze zuiveren de lucht in de ruimte, wat ontzettend bevorderlijk is voor de gezondheid als je de hele dag binnen tussen de computers, printers en kopieermachines zit. Ook verbeteren planten de creativiteit en productiviteit van werknemers, is uit onderzoek gebleken. Dit komt door de rustgevende sfeer die planten met zich mee brengen. Je hoeft je kantoor niet om te toveren tot een jungle, als dat niet bij je bedrijf past. Een paar plantjes maken al een enorm verschil!