Anno 2023 heeft eigenlijk iedereen wel een of meerdere boeken in huis. Hoewel vrouwen vaak ook rokken of jurken dragen heeft eigenlijk Iedereen wel minimaal één broek. Hoe is het eigenlijk ontstaan en wat zijn de huidige trends op het gebied van broeken. In dit artikel zetten we de feiten op een rij en helpen weer om te kiezen welke broek het beste bij jou past.

Broeken door de jaren heen

De geschiedenis van broeken gaat ver terug, met verwijzingen naar broekachtige kledingstukken die al duizenden jaren oud zijn. In de oudheid werden broeken vooral gedragen door arbeiders en soldaten. Mannen droegen in die tijd meestal rokken of tunieken. De broek begon zijn weg te vinden in de mode in de 16e eeuw, toen Europese reizigers en soldaten broeken uit Azië introduceerden. In de 19e eeuw werden broeken steeds populairder en werden ze uiteindelijk een onmisbaar onderdeel van elke garderobe. In de 20e eeuw werden broeken steeds meer geaccepteerd als kledingstuk voor vrouwen en ontstonden er nieuwe soorten broeken, zoals jeans en leggings. Ook werden er nieuwe materialen en technologieën ontwikkeld, waardoor broeken comfortabeler en duurzamer werden. Tegenwoordig zijn broeken een onmisbaar onderdeel van elke garderobe en zijn ze beschikbaar in vele soorten, stijlen en materialen. Van casual sweatpants tot formele chino's, er is een broek voor elke gelegenheid.

Verschillende soorten broeken

In de loop der jaren zijn er verschillende soorten broeken uitgevonden en populair geworden. De meest populaire broek is misschien wel jeans. Ze zijn ontstaan in de 19e eeuw in de Verenigde Staten en werden aanvankelijk gedragen door arbeiders en cowboys. Jeans zijn gemaakt van denim en zijn beschikbaar in verschillende wassingen en fits, van strak tot los. Naast jeans zijn er ook nog chino's, cargobroeken en sweatpants. Je ziet tegenwoordig steeds vaker broeken die met een wat meer uitgesproken karakter zoals bijvoorbeeld de my brand broek. deze broeken zijn voorzien van een vlekkenpatroon. Broeken zoals de my brand broek heren gaan er de loop der jaren mee met de mode maar ze kunnen ook heel lang meegaan. Bij het kiezen van een broek is het belangrijk dat je op zoek gaat naar je eigen stijl en dat je kijkt naar je eigen wensen. Zo heeft een Cargo broek bijvoorbeeld veel meer zakken en moet je jeans niet te vaak wassen. Als je iemand bent die zijn broek al snel vies maakt dan is een jeans is Misschien voor jou niet de meest geschikte broek.