Eens in de zoveel tijd is het niet gek om toe te zijn aan iets nieuws. Om het gevoel te hebben dat er een frisse wind door of langs het huis is gegaan. Hoe mooi het ook is, het kan heel fijn zijn om weer wat nieuws om je heen te hebben, dat gevoel dat je hebt wanneer je net verhuisd bent en een vers interieur hebt, ook al zijn er een hoop oude bekende spullen. Dit kan met kleine maar ook grote aanpassingen. Hier zijn een paar manieren om het huis op te knappen en te zorgen voor een hele nieuwe uitstraling van het huis.

Wandbekleding

Geen nieuwe kleur muren in de woonkamer maar een totaal andere bekleding van de muren aan de buitenkant. Het wordt steeds populairder om de gevelbekleding te veranderen. Het beschermt niet alleen de bakstenen maar het geeft het huis ook een nieuwe uitstraling door het contrast met de rest van het huis. Je kunt er heel veel mee doen omdat gevelbekleding op zoveel verschillende manieren te verkrijgen is. Zweeds rabat bijvoorbeeld, dat niet alleen in verschillende kleuren te krijgen is maar ook in verschillende diktes. Een ander voorbeeld van wandbekleding zijn planten zoals klimop. Deze geeft het huis een hele groene tint en het is niet moeilijk om te onderhouden, al moet het wel vaak gesnoeid worden.

Nieuwe tuin

Groen doet eigenlijk altijd goed aan het huis. De tuin of het interieur hoeft geen jungle te zijn om wat groener te worden. Met een paar grote planten kom je al een heel eind. Zeker in combinatie met andere meubelen of materialen. In combinatie met materialen zorgen planten voor een wat warmere sfeer, zoals met hout of met metaal. Het wordt ook niet minder industrieel of zakelijk, waardoor het overal wel gebruikt kan worden. Dus is de woonkamer nog niet helemaal compleet? Vul die lege hoek eens met een paar verschillende planten, dat maakt een enorm verschil!

Andere indeling van het huis

Soms hoef je niet een hele verbouwing te plannen om het huis er anders uit te laten zien. Maak van de woonkamer de eetkamer of juist andersom en je bent voor je gevoel al in een heel ander huis. Maar wanneer je echt aan de slag wilt, kun je er ook over nadenken juist die muur tussen de eetkamer en de woonkamer weg te halen óf juist een muur extra te plaatsen zodat je opeens een nieuwe ruimte hebt om iets leuks mee te doen!