Het maakt niet uit hoe oud je bent, puzzelen is en blijft een hartstikke leuke hobby om te doen. Daarnaast levert het puzzelen ook positieve resultaten op voor je lichaam. Naast dat puzzelen zorgt voor een lager stressniveau, helpt het ook voor het trainen van je brein. Hoe uitdagender je het maakt voor jezelf, des te beter je jouw hersenen traint. Je kunt een puzzel kopen van 150 stukjes, maar ook van meer dan 1.000 stukjes. Zo houd je het voor jezelf uitdagender en leuk! In deze blog lees je over de verschillende puzzelmerken die je kunt kopen om jezelf te blijven uitdagen. 

De Disney wereld in puzzels

Een van de meest bekende puzzels, is de Disney puzzel. Leuk voor de kinderen, maar ook erg uitdagend voor volwassenen! Met de legpuzzels van Disney word je weer even terug mee in de tijd genomen, heerlijk toch! De afbeeldingen op de puzzels zijn echte Disney klassiekers die iedereen wel herkent. Er bestaan voor de echte Disneyfans zelfs puzzels in de vorm van Disney Collectors Editions. Deze kan je herkennen door de 'magische' Disneylandlogo en ze bestaan vaak uit 1.000 stukjes. Ook de schurken uit de films van Disney hebben een eigen puzzelcollectie gekregen, genaamd Disney Villainous Collection. Hartstikke leuk om deze puzzels te kopen en toe te voegen aan je collectie! 

De beroemde puzzels van Van Haasteren

De komische afbeeldingen van Jan van Haasteren puzzel 1000 kennen alle fanatieke puzzelaars wel! Zijn puzzels zijn niet alleen in Nederland erg populair, maar ze worden wereldwijd massaal gekocht. Daarnaast zijn er altijd voorwerpen die hij laat terugkomen in ieder van zijn puzzels. Denk dan bijvoorbeeld aan de haaienvin, het kunstgebit en Sinterklaas! Als je goed oplet vind je in enkele puzzels een zelfportret van Jan van Haasteren zelf. Echte uitdagende puzzels zijn het zeker!

De kunstpuzzels van Heye

Heye is een puzzelmerk waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt. Dit puzzelmerk produceert al meer dan 50 jaar puzzels. Zij onderscheiden zich door regelmatig samen te werken met bekende artiesten uit de kunstwereld. Zo leg jij dus met 1.500 stukjes een prachtig kunstwerk neer van artiesten zoals Rosina Wachtmeister of Marino Degano. Geïnteresseerd om in een heye puzzel 1500 kopen? Vind jouw favoriet gemakkelijk online! 

Wat voor puzzel ga jij aanschaffen?

Je kunt het niet ontkennen, puzzelen is en blijft een leuke bezigheid. Het is daarnaast ook hartstikke goed om je stressniveau te laten dalen en je brein te blijven trainen. Hoe groter en lastiger de puzzel, des te leuker is het om jezelf te blijven uitdagen! Je kunt het zelf zo moeilijk maken als je maar zelf wilt. Een puzzel kun je al bestellen van 150 stukjes. De grootste Disney puzzel die je kunt bestellen bestaat maar liefst uit 40.320 stukjes. Super veel! Durf jij dat aan?