Bitcoin dit, bubbel dat, crash zus en banken dat. Je hoeft de kranten maar open te slaan of je leest opinie artikelen over cryptocurrency. En over algemeen zijn er twee kampen; voorstanders en tegenstanders.

In de volgende alinea’s gaan we objectief kijken naar de vraag; zijn cryptocurrency een bubbel? Als het geen bubbel is, is het dan de toekomst? Weet je niet waar we het over hebben? Of  denk je er zelf over om te investeren? Lees dan eerst dit artikel over instappen in cryptocurrency.

Voorstanders

De personen die wel in crypto’s geloven wijzen op het feit dat er talloze toepassingen zijn waaroom cryptocurrency de toekomst zijn. En dan gaat het niet zo zeer om de currency zelf maar om de techniek erachter. Deze techniek noemt men de blockchain. Blockchain technologie versleutelt en verwerkt data op een objectieve manier. Er is geen centrale instantie die de data doorvoert of kan manipuleren. Dit houdt in dat blockchain technologie gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld grensoverschrijdende transacties, het opstellen van testamenten en het versleutelen van patientengegevens.

Tegenstanders

Er zijn 2 soorten tegenstanders. Tegenstanders die zich niet verdiept hebben in de materie. Ze denken vaak dat bitcoin hetzelfde betekent als cryptocurrency. Ze roepen dat het onzin is, want zij zullen het toch nooit gaan gebruiken. Er zijn ook tegenstanders die wel de waarde van digitale valuta inzien. Zij zetten echter vraagtekens bij het feit dat er veel coins bestaan die geen werkend product hebben, maar wel al miljarden euro’s waard zijn (zie coinmarketcap).

Wat vindt DelicateNews?

Dit is een terecht punt. Wij geloven in de toekomst, en denken niet dat hele markt een bubbel is. Maar een bepaald deel van de markt is zeker overgewaardeerd. Wij verwachten dat in de 2e helft van 2018 de markt meer volwassen wordt en alleen de munten blijven bestaan die van toegevoegde waarde zijn voor de maatschappij en economie.

Wil je zelf ook meedoen aan de hype? Lees je dan eerst goed in. Ga nooit blind af op het advies van je buurman of beste vriend. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts 28% van de cryptobeleggers goed begrijpt wat de toepassing is van de cryptocoins waar hij of zij in heeft belegd.