Ga je verhuizen of ben je verhuisd dan weet je dat daar veel bij komt kijken. Door de drukte wordt het energie vergelijken nog wel eens vergeten, maar je wilt natuurlijk niet zonder stroom en gas komen te zitten in je nieuwe woning. Hier geven we tips waar je op moet letten bij een energiecontract als je gaat verhuizen en wat je moet doen als je bent vergeten om een energiecontract aan te vragen.

Energie vergelijken of je energiecontract meenemen

Heb je een variabel energiecontract, dan kun je deze op ieder moment opzeggen. Een verhuizing is dan een mooi moment om energieleveranciers te vergelijken. Het kan namelijk zijn dat je huidige leverancier niet meer het beste past bij je nieuwe woonsituatie.

Als je een vast energiecontract hebt, kun je deze meenemen naar je nieuwe adres. Ben je niet tevreden over je huidige contract en wil je in je nieuwe woning een nieuw energiecontract, dan kun je je contract opzeggen en energie vergelijken. Let wel op dat een leverancier vaak een boete in rekening brengt als je het contract voortijdig beÃĢindigt.

Energiecontract vergeten aan te vragen

Ga je verhuizen, dan is het handig om je contract twee tot vijf weken voor je sleuteloverdracht aan te vragen. Energieleveranciers kunnen dan in de meeste gevallen starten met leveren vanaf de datum van de sleuteloverdracht. Ben je tijdens de verhuizing vergeten om een energiecontract uit te kiezen, dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te regelen. Bij het aanvragen van een contract vul je dan de eerst mogelijk datum in. De levering start dan zo snel mogelijk.

Voorkom afsluiting van je energie

Vaak is er energie aanwezig op het adres als je gaat verhuizen. Daardoor komt het voor dat je er niet aan denkt om een energiecontract te regelen als je gaat verhuizen. Als de periode zonder energiecontract te lang duurt, dan zal de netbeheerder een brief sturen. In deze brief staat dat er een leverancier gekozen moet worden voor het adres. Doe je dit niet voor een bepaalde datum, dan gaat de netbeheerder over tot afsluiting. Heb je deze brief van de netbeheerder ontvangen, vergelijk dan zo snel mogelijk energiecontracten en vraag gelijk een contract aan. Het kan gebeuren dat contract pas start na de datum dat je afgesloten wordt. Als dit het geval is kun je het beste contact opnemen met de energieleverancier. Zij kunnen de aanvraag dan omzetten in een spoedaanvraag. De levering start dan binnen een week.