Zelf je huis verkopen klinkt moeilijk, maar valt eigenlijk reuze mee. Als je tenminste een paar tips van me wilt aannemen. Zelf je huis verkopen kan namelijk zelfs gemakkelijker zijn dan je huis via een makelaar verkopen. Hoe dan? Let op!
Zelf je huis verkopen

Zelf je huis verkopen met hulp van social media

Social media lijken er voor zijn uitgevonden om jou dingen te laten verkopen. Hoeveel verkoopgroepen staan er bijvoorbeeld op Facebook? Het aantal is niet te overzien. Wanneer jij zelf je huis verkopen wilt, kun je sowieso al je Facebook vriendjes en vriendinnetjes inschakelen. Hoe vaak lees je niet: “Delen? Graag!”. Dat kan natuurlijk ook wanneer je zelf je huis verkopen wilt. Duizenden zijn je al voorgegaan. En het werkt! Al moet je daarna natuurlijk nog wel altijd zelf de bezichtigingen en de onderhandelingen regelen. Maar goed, op internet zijn daar ook vast tips & tricks voor te vinden. En anders bestaat er wel een Facebookgroep voor mensen die zelf hun huis verkopen op verkocht hebben.

Zelf je huis verkopen met hulp van makelaarssites

In Nederland heb je best wat speciale huizensites voor wanneer je zelf je huis verkopen wilt. Je kunt dan goed “afkijken” bij andere verkopers hoe zij het hebben aangepakt. Vaak kan je via zo’n site ook in contact komen met een fotograaf die gespecialiseerd is in foto’s van huizen. Want dat is nog wel een vak apart. Je kunt ook via zo’n site vaak mee doen aan de open huizen route. Je kunt dan posters en ander materiaal bestellen om de aandacht op jouw huis te vestigen. Als mensen dan niet in de rij staan, weet ik het ook niet meer.

Zelf je huis verkopen zonder gedoe

Zelf je huis verkopen kan nog wel eens wat gedoe opleveren. Bijvoorbeeld mensen die op het laatste moment de financiering niet rond krijgen of mensen die een bouwkundig rapport eisen. Of mensen die wel willen komen kijken, maar alleen op tijden dat het jou niet schikt. Er zijn zelfs mensen die een aantal keren komen kijken en dan toch geen bod of een raar laag bod doen. Zelf je huis verkopen kan ook wanneer je bijvoorbeeld nog een huurder hebt zitten best heel lastig zijn. De oplossing? Neem eens een kijkje op de site bovenaan dit artikel. Je kunt, wanneer je binnen de ring van Amsterdam woont, gemakkelijk je huis verkopen. Zelfs zonder Facebook of gratis sites. Het leven kan zo simpel zijn!