In dit digitale tijdperk heb je vaker dan je denkt wat kabels nodig. Ondanks dat zo’n beetje alles draadloos is te verkrijgen, zijn de apparaten met kabels toch nog steeds de veilige keuze. Dankzij de kabel ben je gegarandeerd van de stroomtoevoer en ook ben je gegarandeerd van beeld en geluid. En dat is natuurlijk het meest belangrijk. Dat je apparatuur het doet op de manier die jij wenst.

Wanneer heb ik kabels nodig?

Kabels
Kijk maar eens om je heen. Overal heb je kabels voor nodig. Of het nu gaat om simpele kabeltjes waarmee je je lampen op het plafond aansluit of kabels met verschillende uitgangen voor diverse apparatuur. Er is geen huishouden in Nederland waar geen enkele kabel gebruikt wordt. Duik voor de grap eens achter je televisiemeubel. Je weet niet wat je ziet! Ook de aansluiting van de router en de wifi is niet draadloos. Ook voor los mee te nemen apparatuur heb je vaak een kabeltje nodig. Bijvoorbeeld als je een autoradio wil aansluiten op de boxen. Of wanneer je je telefoon wilt aansluiten op de televisie. En wat denk je van een laptop aansluiten op een beamer? Een kabeltje is dan zeker geen overbodige luxe.

Zijn kabels altijd duur?

Zéker niet! Je kunt ook kabels kopen die heel goedkoop zijn. Het is net wat voor eisen jij stelt aan je beeld en geluid. In veel gevallen kun je ook prima met een goedkopere kabel uit de voeten. Helemaal wanneer je een kabel één keer aansluit en daarna gewoon laat zitten is een goedkope kabel prima. Wist je dat er zelfs op de goedkope kabels twee jaar fabrieksgarantie van toepassing is? Dat betekent dat de fabriek garandeert dat er geen fabricagefouten in de kabel zitten op het moment van afleveren. Bij gebruik op een locatie zal zo’n kabel zelfs wel meer dan twee jaar mee gaan.

Wil je kabels met een betere beeld- en geluidskwaliteit?

Kies dan voor wat duurdere kabels. Deze zijn voorzien van goede afscherming, metalen pluggen en vergulde aansluitingen. Je bent dan wel iets duurder uit, maar hebt zeker waar voor je geld. Deze kabeltjes kun je veilig in- en uitpluggen, net zo vaak als je wilt. Al blijft het, ook voor de duurdere kabeltjes natuurlijk het beste om er zo min mogelijk aan te komen. Weet je wat ook belangrijk is? Dat je een kabel altijd helemaal uitrolt. Dit voorkomt dat de kabel te warm wordt en dus snel minder wordt van kwaliteit.